zondag 11 mei 2008

De tweede stageweek...

Het is al terug voorbij, de tweede beoordelende stage. Het was een stage om van te genieten. Het draaide de ganse week rond koninginnen, koningen, mama, beeldhouwen en kiezen. De kleuters vonden het thema 'De koningin die niet kon kiezen' zeer aantrekkelijk en hebben zeer veel gewerkt, gespeeld en ook heel veel bijgeleerd. Hoe deden ze dat dan?

Wel... de kleuters hebben eens mogen proeven van het leven van een echte beeldhouwer door zelf een beeldhouwwerkje te maken. Ook hebben ze zelf koningen en koninginnen mogen zijn door koninklijke kledij aan te trekken. En om de koningin die niet kon kiezen niet te vergeten, maakten we een handpop van de koningin. Natuurlijk konden we ook onze mama's niet vergeten omdat het bijna Moederdag was. We hebben een versje en een liedje geleerd voor onze mama's. Ook hebben we geleerd hoe we onze mama's eens lekker konden verwennen. Nu is de vraag... hoe kan je je mama eens verwennen? Wel door te masseren! Dit vonden de kleuters zeer leuk.

Enkele foto's rond het thema: 'De koningin die niet kon kiezen'...
Ons eigen museum van beeldhouwwerken in de klas


Een beeldhouwwerk


Een jurk van een echte koningin


Een zelfgemaakte handpop van de koningin die niet kon kiezen


Ons eigen kasteel in de klas


Wil je weten waar ik vertroefde deze stageperiode? Wel dan kan je vrijblijvend een kijkje gaan nemen op de volgende website: http://www.vbsmachelen.be.

Dit academiejaar zit er al bijna op. Er rest zich nu nog alleen de examens. Ik ga er met volle enthousiasme invliegen!

2 opmerkingen:

elien zei

Ela, heel goede ideeën! Vooral het kasteel is heel tof. Doe zo voort!!!

Elien

Ann zei

Dag Juf Leen !

Amai, die kleinjtes zullen ook wel moe zijn van al je activiteiten.
Je moet er maar opkomen zeg ik, echt goed gevonden allemaal!

Doe zo verder en veel succes met de examens!

Ann